Coronaviruset och covid-19:
För att förhindra smittspridning råder skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd som vi alla behöver följa. Läs mer om coronaviruset och covid-19

Du är på väg till Knivsta växer - kommunens webbplats för stadsbyggnad och samhällsutveckling.

1.0

Du är på väg till Knivsta biblioteks webbplats. Du kommer att lämna webbplatsen för Knivsta kommun.

Du är på väg till webbplatsen för Hälsohuset -

kommunens sim- och träningscenter.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta Centrum för idrott och kultur (CIK). Du kommer att lämna

Knivsta kommuns webbplats.

Du är på väg till Kommunala skolwebben - webbplatsen för Knivstas kommunala förskolor och skolor.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta kulturskola.

Du är på väg till webbplatsen för Sjögrenska gymnasiet.

Kontakta oss via Kontaktcenter eller nyttja vår självservice

Aktuella konstprojekt

Här hittar du information om konstprojekt som är aktuella just nu.

Unga feriearbetare möter lokal konstnär i konstprojekt på Kulturskolan

I sommar får två av kommunens feriearbetare på Kultur och fritid arbeta med den lokala konstnären Anette Wixner för att tillsammans skapa en konstvägg till Kulturskolans foajé. Projektet går i linje med ett av de övergripande målen 2021 att drogfria mötesplatser ska vara barn och ungas förstahandsval att vistas i på sin fritid.

Adelante ställer ut på Knivsta Centrum för idrott och kultur

Adelante är ett nätverk av nyanlända, utrikesfödda och svenskfödda yrkesverksamma konstnärer - alla boende och verksamma i Uppsala län. Nu ställer Adelante för första gången ut på CIK i Knivsta. Utställningen pågår mellan 5 juni och 19 augusti 2021.

Utställningen på CIK är en presentationsutställning av Adelantes medlemmar, kurerad av Kajsa Haglund och Tina Tombrock. Nätverket har tidigare i år visat utställningen ”Virus och bakterier” på Storbrunn i Östhammar och under 2022 ställer Adelante ut på galleri Syster i Luleå och påbörjar samtidigt ett utbyte med region Norrbotten.

Verksamma konstnärer i Adelante:

Anna Liljas, Stuart Mayes, Kajsa Haglund, Tina Tombrock, Yasaman Sharif Manesh, Eva Björkman, Klas Hällerstrand, Farzane Rad, Awni Mohamad, Haydar Alameki, Blerta Kapo, Pavel Matveyey, Eva Hesslow, Ida Lindgren, Regia Melander, Kalsoom Ali, Mireia Rocher, Rounak Rasoulpour och Seywan Saedian.

KonstEko, del 2

Del 2 i projektet KonstEko öppnar 30 januari 2021. Det blir utställning med konstnärer från regionen, föreläsningar och workshop. Föreläsningarna filmas och kan ses på kommunens youtubekanal Knivsta kommun och på facebooksidan Knivsta Centrum för idrott och kultur.

Projektet genomförs med stöd av Upplandsbygd. Mer detaljer och information kommer.

Nytt konstverk i ishallen på Knivsta Centrum för idrott och kultur

Elin Magnusson har under 2020 arbetat med en konstnärlig gestaltning till Gösta "Knivsta" Sandbergs minne. Verket, "Tänk Gittan om vi kunde stanna tiden", installerades i november. Under början av 2021 hoppas kommunen kunna öppna en liten minnesutställning och formellt inviga det nya konstverket.

Konstnären Elin Magnusson med sitt verk "Tänk Gittan om vi kunde stanna tiden", till minne av Gösta "Knivsta" Sandberg.

Uppleva och göra

Tack för att du skickar in dina synpunkter – du hjälper oss i vårt arbete med att utveckla webbplatsen.

Sidan uppdaterades: 28 juni 2021