Du är på väg till Knivsta utvecklas - kommunens webbplats för samhällsbyggande och utveckling.

Du är på väg till vår näringslivswebbplats. Här hittar du allt om näringsliv i Knivsta – från etableringsmöjligheter till företagarnätverk.

Du är på väg till kommunens karriärwebbplats Jobba i Knivsta.
Se vad vi erbjuder!

1.0

Du är på väg till Knivsta biblioteks webbplats. Du kommer att lämna webbplatsen för Knivsta kommun.

Du är på väg till webbplatsen för Hälsohuset -

kommunens sim- och träningscenter.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta Centrum för idrott och kultur (CIK). Du kommer att lämna

Knivsta kommuns webbplats.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta kulturskola.

Du är på väg till webbplatsen för Sjögrenska gymnasiet.

Kontakta oss via Kontaktcenter eller nyttja vår självservice

Välkommen till Självservice!

Välj e-tjänster eller blanketter för att utföra ditt ärende till kommunen.
Många ärenden kan du utföra via våra e-tjänster.
För andra ärenden får du ladda ned en blankett, fylla i och skicka in med vanlig post.

Här tar du del av våra tjänster på andra språk
Please find our services in other languages below

Välkommen att lyssna på Knivsta.se

Sök på webbplatsen

Lämna ett Knivstaförslag

Knivstaförslaget är till för dig som bor eller verkar i Knivsta och som har en idé till politikerna om hur Knivsta kan utvecklas. Du kan komma med egna förslag, rösta på andras förslag eller bara följa flödet av idéer. Förslag som får minst 100 underskrifter under 90 dagar kommer att behandlas av berörd politisk nämnd.

Förslaget ska handla om kommunens verksamhet

Ett Knivstaförslag kan handla om allt som kommunen ansvarar för och har möjlighet att besluta om. Det kan vara stadsplanering, miljö, näringsliv, äldreomsorg, barnomsorg och skola, socialtjänst, turism och kultur- och fritidsverksamhet.

Våra kommunala bolag omfattas inte av Knivstaförslaget. Du kan alltså inte lämna förslag som rör deras verksamhet. Du kan inte heller lämna förslag i frågor som rör myndighetsutövning mot enskild, som till exempel bygglov eller bistånd.

Knivstaförslaget samordnas på en e-tjänst. Där kan du se alla förslag, rösta på förslag, läsa handläggarkommentarer och dela förslag i sociala medier. Det finns ingen åldersgräns för att delta - alla kan vara med!

Samla underskrifter från andra som vill stödja din idé

När ett Knivstaförslag är godkänt för publicering startar en insamlingsperiod på 90 dagar. Under den tiden är förslaget aktivt och samlar röster. Om förslaget får minst 100 underskrifter på 90 dagar kommer det att tas upp av ansvarig politisk nämnd.

Om ett förslag inte når röstgränsen kan det ändå påverka kommunen genom att politiker kan se och fånga upp frågor som engagerar. Du kan på så sätt vara med och skapa debatt, samtidigt som du engagerar dig och andra runt omkring.

Öppna ett användarkonto

För att kunna lämna ett Knivstaförslag måste du skapa ett användarkonto med kontaktuppgifter och e-post. Det är ett specifikt konto som endast används för Knivstaförslaget och du skapar kontot via länken här nedan. Kontot är till för att vi ska kunna kontakta dig vid frågor och återkomma med information.

Om du har ett förslag publicerat kommer ditt namn synas brevid förslaget. Om du bara vill följa flödet och läsa andras förslag behöver du inte logga in som användare.

Lämna ett Knivstaförslag

Lämna in ett Knivstaförslag manuellt

Saknar du e-postadress eller behöver hjälp med att lämna in ett Knivstaförslag? Besöka Kontaktcenter Knivsta i Knivsta kommunhus så hjälper de dig att lämna in ditt förslag manuellt på portalen.

Här nedan kan du ta del av aktuella Knivstaförslag och redan beslutade förslag. Om du vill ta del av alla de Knivstaförslag som kommit in sedan Knivstaförslaget lanserades - kontakta diariet på knivsta@knivsta.se.

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du skickar in dina synpunkter – du hjälper oss i vårt arbete med att utveckla webbplatsen.

Sidan uppdaterades: 29 maj 2024