Du är på väg till Knivsta utvecklas - kommunens webbplats för samhällsbyggande och utveckling.

Du är på väg till vår näringslivswebbplats. Här hittar du allt om näringsliv i Knivsta – från etableringsmöjligheter till företagarnätverk.

Du är på väg till kommunens karriärwebbplats Jobba i Knivsta.
Se vad vi erbjuder!

1.0

Du är på väg till Knivsta biblioteks webbplats. Du kommer att lämna webbplatsen för Knivsta kommun.

Du är på väg till webbplatsen för Hälsohuset -

kommunens sim- och träningscenter.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta Centrum för idrott och kultur (CIK). Du kommer att lämna

Knivsta kommuns webbplats.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta kulturskola.

Du är på väg till webbplatsen för Sjögrenska gymnasiet.

Kontakta oss via Kontaktcenter eller nyttja vår självservice

Välkommen till Självservice!

Välj e-tjänster eller blanketter för att utföra ditt ärende till kommunen.
Många ärenden kan du utföra via våra e-tjänster.
För andra ärenden får du ladda ned en blankett, fylla i och skicka in med vanlig post.

Här tar du del av våra tjänster på andra språk
Please find our services in other languages below

Välkommen att lyssna på Knivsta.se

Sök på webbplatsen

Årets Knivstabo

Utmärkelsen Årets Knivstabo delas ut varje år - vanligtvis under nationaldagsfirandet 6 juni. Utmärkelsen ska gå till en person som medverkat till att kommunen fått positiv uppmärksamhet under föregående kalenderår.

Om utmärkelsen

Utmärkelsen Årets Knivstabo ska gå till någon som medverkat till att kommunen fått positiv uppmärksamhet under föregående kalenderår.

Personen ska vara skriven i Knivsta och ha fyllt 18 år. Politiska insatser kan inte premieras.

Kandidaten kan vara en enskild person - någon vän, en granne, eller en person som man läst eller hört om. Det kan också vara en person verksam inom föreningslivet, eller inom näringslivet – kanske en av Knivstas företagare.

Årets Knivstabo utses av kommunfullmäktiges och kommunstyrelsens presidier under ledning av kommunfullmäktiges ordförande. Utmärkelsen är inrättad av kommunstyrelsen och delades ut första gången vid nationaldagsfirandet år 2015.

Nominering senast 31 mars

Du måste vara skriven i Knivsta kommun för att har rätt att nominera en person till utmärkelsen Årets Knivstabo. Nomineringsperioden är 1 januari – 31 mars varje år.

Nomineringen ska vara skriftlig med en tydlig motivering, och vara undertecknad med ditt namn, din adress och ditt telefonnummer.

Skicka nomineringen med motivering till Knivsta kommun, 741 75 Knivsta eller skicka e-post till knivsta@knivsta.se. Det går också bra att lämna in nomineringen till Kontaktcenter Knivsta i Kommunhuset, Centralvägen 18.

Personer som fått utmärkelsen

2024

Botanisten Ulf Swenson tilldelas utmärkelsen Årets Knivstabo 2024 för att bokstavligen ha satt Knivsta på kartan. Tack vare hans stora engagemang är Gredelby hagar och Trunsta träsk idag ett av Knivstas mest uppskattade områden och kulturarv.

Läs mer om Ulf Swenson

2023

Alva Herdevall och Anders Rydell får utmärkelsen Årets Knivstabo 2023 för att de inspirerar och delar med sig av all sin kunskap om självhushållning. Deras bok Modern självhushållning har uppmärksammats både i Sverige och internationellt.

Läs mer om Alva Herdevall och Anders Rydell

2022

Eldsjälen Fredrik Åström får utmärkelsen Årets Knivstabo 2022 för att ha initierat och drivit igenom aktivitetsytan Solabacke Sunshine Court – en helt ny mötesplats för organiserad aktivitet och spontanidrott.

Läs mer om Fredrik Åström

2021

För sitt brinnande engagemang i projektet Hittaut som inspirerade Knivstaborna till smittsäkert motionerande och lokal upptäckningslusta belönas Berth-Arne Bengtsson med utmärkelsen Årets Knivstabo 2021.

Läs mer om Berth-Arne Bengtsson

2020

Skådespelaren, sångerskan och en av eldsjälarna bakom besöks- och turistwebben Visit Knivsta, Canilla Enskär belönas för sin glödande energi och sitt engagemang för ett levande kulturliv i Knivsta.

Läs mer om Canilla Enskär

2019

Eldsjälen, historiekännaren, Knivstaprofilen och folklivsentusiasten Lennart Runnding belönas för sitt obevekliga intresse för att så generöst dela med sig av Knivstas historia med sitt växande arkiv med historiska bilder.

Läs mer om Lennart Runnding

2018

Kristina Gissler, brandmannen som med stort engagemang och smittande musikglädje förnyar formerna för hur man på ett lustfyllt sätt sprider kunskap om säkerhet till de små.

2017

Christer Eriksson, motorentusiast och tävlingsledare för Novemberkåsan som hösten 2016 kördes i Knivsta kommun.

2016

Entreprenören, tränaren och idrottaren Gunnar Söderström för sin glädje, energi och förmåga att inspirera gammal och ung, både i och utanför Knivsta.

2015

Sören Kjellkvist och Jonas Pettersson för att de med sitt engagemang för en EU-migrant ha bidragit till ett varmare Knivsta som bemöter människor med värdighet och medmänsklighet.Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du skickar in dina synpunkter – du hjälper oss i vårt arbete med att utveckla webbplatsen.

Sidan uppdaterades: 4 juni 2024