Du är på väg till Knivsta utvecklas - kommunens webbplats för samhällsbyggande och utveckling.

Du är på väg till vår näringslivswebbplats. Här hittar du allt om näringsliv i Knivsta – från etableringsmöjligheter till företagarnätverk.

Du är på väg till kommunens karriärwebbplats Jobba i Knivsta.
Se vad vi erbjuder!

1.0

Du är på väg till Knivsta biblioteks webbplats. Du kommer att lämna webbplatsen för Knivsta kommun.

Du är på väg till webbplatsen för Hälsohuset -

kommunens sim- och träningscenter.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta Centrum för idrott och kultur (CIK). Du kommer att lämna

Knivsta kommuns webbplats.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta kulturskola.

Du är på väg till webbplatsen för Sjögrenska gymnasiet.

Kontakta oss via Kontaktcenter eller nyttja vår självservice

Välkommen till Självservice!

Välj e-tjänster eller blanketter för att utföra ditt ärende till kommunen.
Många ärenden kan du utföra via våra e-tjänster.
För andra ärenden får du ladda ned en blankett, fylla i och skicka in med vanlig post.

Här tar du del av våra tjänster på andra språk
Please find our services in other languages below

Välkommen att lyssna på Knivsta.se

Sök på webbplatsen

Frågor och svar om nya knivsta.se

Nu är kommunens nya officiella webbplats på plats - en responsiv webb som är utvecklad för att nå upp till de nya lagkraven på tillgänglighet. Vi har fått in synpunkter och kommentarer om den nya webbplatsen från er besökare, och samlar svaren på de vanligaste frågorna här. Tack för responsen - den hjälper oss att utveckla och förbättra nya knivsta.se!

Det finns olika sätt att navigera på knivsta.se, beroende på om du surfar mobilt eller på dator.

Sökrutan

Använd vår sökruta och skriv in ditt sökord. Filtrera sökträffarna efter område.

Områdesingångarna

Huvudnavigeringen är strukturerad efter våra sju huvudområden: Förskola och skola, Stöd och omsorg, Uppleva och göra, Bygga, bo och miljö, Trafik och utemiljöer, Jobb och näringsliv samt Politik och organisation.

På mobilen fäller du ut menyn genom att klicka på den. Du hittar den till vänster om sökrutan. På datorn hittar du de olika områdena högst upp i toppmenyn.

Webbkartan

Webbkartan ger dig en översikt över hur webbplatsens innehåll är strukturerat. Webbkartan visar tre nivåer. Du hittar webbkartan längst ned i sidfoten både på mobilen och på datorn.

Läs mer om webbplatsen

Se webbkarta för knivsta.se

Nya knivsta.se består av flera webbplatser. Knivsta.se är huvudwebbplatsen. Dessutom finns särskilda webbplatser, så kallade underwebbar.

Två av dessa är de nya underwebbarna Näringsliv i Knivsta respektive Jobba i Knivsta. Kommunen lanserar dem för att vi sett ett behov av att lyfta fram just dessa två områden lite extra.

Näringsliv i Knivsta är kommunens mötesplats för näringsliv och företagare – både de som redan finns i kommunen och de som funderar på att etablera sig här. Webbplatsen är också ett fönster utåt, där kommunen informerar om näringslivsfrågor av olika slag. Besök Näringsliv i Knivsta

Jobba i Knivsta är kommunens karriärwebbplats, där vi berättar om Knivsta kommun som arbetsgivare. Lanseringen av arbetsgivarwebben är en viktig del i arbetet med att locka fler till yrken inom välfärden och till Knivsta kommun. Besök Jobba i Knivsta

Knivsta växer är kommunens webbplats för stadsbyggnad och samhällsutveckling. På webbplatsen kan du ta del av hur Knivsta växer och utvecklas, vad som byggs i kommunen och hur Knivsta kommun planerar för att möta framtidens behov av bostäder, omsorg och infrastruktur. Du kan också läsa mer om Knivsta kommun, om tätorterna och den levande landsbygden, om människorna i Knivsta och om allt det som händer inom kultur, fritid, skola och omsorg. 

De övriga fyra särskilda webbplatserna är:

Hälsohuset För dig som vill veta mer om kommunens sim- och sporthall.

Kulturskolan För dig som är barn, ungdom eller förälder och intresserad av kurser inom kulturområdet.

Sjögrenska gymnasiet För dig som vill gå på ett praktiskt inriktat yrkesgymnasium.

Kommunala skolwebben För dig som är förälder och vill veta mer om vad den kommunala förskolan och grundskolan erbjuder i Knivsta kommun.

Målet är att knivsta.se ska fungera lika bra i alla webbläsare. För tillfället finns vissa problem med vissa webbläsare och vi arbetar för att lösa detta.

Om webbplatsen ser ovanligt konstig ut hos dig kan det handla om att du måste uppdatera din webbläsare. Knivsta.se fungerar bäst i uppdaterade versioner av samtliga webbläsare.

Vi kan också betrygga dig med att informationen på vår webbplats alltid är korrekt, även om designen på sina håll kan se konstig ut. Problemet handlar enbart om utseendet och inte innehållet.

Vi har testat och granskat nya knivsta.se under hösten. Under den första tiden efter lanseringen av en stor, ny webbplats är det dock vanligt att det förekommer en del felaktigheter, som buggar, brutna länkar och andra mindre fel. Vi jobbar på för att upptäcka eventuella fel och justera dem.

Hjälp oss gärna genom att meddela oss om du hittar felaktigheter! Längst ned på de flesta sidor hittar du frågan ”Hjälpte informationen på sidan dig?”. Om du då klickar ”nej” så kommer ett formulär upp. Ange felet, eller bidra med din synpunkt, och klicka i fältet ”Lämna kommentar”.

Vi ser över din kommentar så fort den kommit in, och åtgärdar så snart vi kan.

Vi välkomnar alla synpunkter och idéer – de hjälper oss att bli bättre!

Om du som användare upptäcker ett fel, eller har en åsikt om nya knivsta.se, får du gärna meddela oss. Kanske är något i texten felaktigt eller svårt att förstå? Saknas något? Är en länk trasig?

Längst ned på de flesta sidor hittar du frågan ”Hjälpte informationen på sidan dig?”. Om du då klickar ”nej” så kommer ett formulär upp. Ange felet, eller bidra med din synpunkt, och klicka i fältet ”Lämna kommentar”.

Vi ser över din kommentar så fort den kommit in, och åtgärdar så snart vi kan.

Du hittar all information om ditt barns skolgång genom att logga in på Unikum.

På Unikum får du du kontaktuppgifter till skolan, tar del av veckobrev och andra nyheter samt ser aktuell information om ditt barns lärande.

Tidigare hade varje förskola och skola sin egen webbplats på knivsta.se, och dessutom en egen sida på Unikum. Vissa föräldrar tyckte det kändes rörigt med information på flera ställen. Nu har vi valt att istället lägga all information till föräldrar och elever på Unikum.

På knivsta.se, området Förskola och skola, hittar du övrig information om förskolor och skolor i Knivsta, både kommunala och fristående, och fördjupad information om barnomsorg, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning i kommunen.

Gå till Förskola och skola på knivsta.se

Logga in på Unikum

Kommunala skolwebben är en samlad webbplats för de kommunala förskolorna och skolorna i Knivsta.

Den riktar sig till föräldrar som står i begrepp att välja barnomsorg eller skola till sina barn och vill veta mer om vad den kommunala förskolan och skolan kan erbjuda.

På Kommunala skolwebben hittar du information om de kommunala förskolorna och skolorna i Knivsta. Du kan också ta del av nyheter från utbildningsverksamheten, läsa om projekt och utveckling, få information om fritidshem och fritidsklubbar samt informera dig om skolmaten och Måltidsverksamheten.

Om du redan har barn i kommunal förskola eller skola i Knivsta ska du logga in på Unikum för information om ditt barns skolgång.

Logga in på Unikum

Om du ha fördjupad information om den kommunala utbildningsverksamheten kan du besöka området Förskola och skola på Knivsta.se.

Gå till området Förskola och skola

Nya knivsta.se har fokus på självservice. Tanken är att du som användare enkelt ska hitta den e-tjänst eller den blankett som du letar efter, och kunna utföra tjänster när du vill på dygnet.

Alla e-tjänster och blanketter hittar du under knappen Självservice, som du når på startsidan högst upp till höger i sidhuvudet.

Du kan också hitta din e-tjänst eller din blankett på den aktuella sidan – använd sökfunktionen eller webbkartan, som du hittar i foten på varje sida.

Du hittar våra nyheter och alla evenemang på startsidan på knivsta.se. Vår evenemangskalender visar de kommunala evenemangen i Knivsta, det vill säga de evenemang där kommunen är arrangör eller medarrangör.

Gå till startsidan på knivsta.se

Hälsohusets prislistor och träningsscheman fungerar bra på datorn och i de flesta fall även i mobilläge.

Vissa tabeller kräver dock att du som användare svajpar höger för att se hela tabellen. Dessa tabeller behöver åtgärdas och vi ber dig ha överseende med detta.

Använd gärna dator, eller vänd mobilen till liggande läge, för att se hela tabellen medan vi arbetar på att lösa problemet.

Idag finns bara vissa kartor på nya knivsta.se.

Kartor är ett nästa steg i vårt arbete med webbplatsen.

Håll utkik under våren, så kommer kartor över förskolor och skolor samt andra kartor att dyka upp, en efter en.

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du skickar in dina synpunkter – du hjälper oss i vårt arbete med att utveckla webbplatsen.

Sidan uppdaterades: 14 december 2020