Du är på väg till Knivsta utvecklas - kommunens webbplats för samhällsbyggande och utveckling.

Du är på väg till vår näringslivswebbplats. Här hittar du allt om näringsliv i Knivsta – från etableringsmöjligheter till företagarnätverk.

Du är på väg till kommunens karriärwebbplats Jobba i Knivsta.
Se vad vi erbjuder!

1.0

Du är på väg till Knivsta biblioteks webbplats. Du kommer att lämna webbplatsen för Knivsta kommun.

Du är på väg till webbplatsen för Hälsohuset -

kommunens sim- och träningscenter.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta Centrum för idrott och kultur (CIK). Du kommer att lämna

Knivsta kommuns webbplats.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta kulturskola.

Du är på väg till webbplatsen för Sjögrenska gymnasiet.

Kontakta oss via Kontaktcenter eller nyttja vår självservice

Välkommen till Självservice!

Välj e-tjänster eller blanketter för att utföra ditt ärende till kommunen.
Många ärenden kan du utföra via våra e-tjänster.
För andra ärenden får du ladda ned en blankett, fylla i och skicka in med vanlig post.

Här tar du del av våra tjänster på andra språk
Please find our services in other languages below

Välkommen att lyssna på Knivsta.se

Sök på webbplatsen

24 april 2024 kl 09:00

Trafik och utemiljöer

Nu får centrala Knivsta ny gatubelysning

Idag onsdag inleds ett större arbete med ny gatubelysning på gator och vägar i centrala Knivsta. Under året ska gamla och trasiga lampor tas bort och ersättas med energisnål LED-belysning.

Inledningsvis kommer två olika arbetslag att arbeta med belysningen. Det ena laget börjar på gatorna runt Småskolevägen och det andra laget på Nysätersvägen.

Den nya gatubelysningen kommer färdigställas i tre etapper. Bland annat ska markkabel bytas ut och gatorna ska få nya stolpar och armaturer.

Under arbetet kan det ibland bli lite stök och också periodvis släckt på vissa gator i Knivsta tätort, meddelar kommunens gatuverksamhet:
- Viss belysning kan tillfälligt behövas släckas ned. Men vi ska försöka att hålla belysningen tänd under den mörka tiden på dygnet, så långt det är möjligt.

När belysningsarbetena är klara kommer de aktuella gatorna att lysas upp med LED-lampor, som är mer energisnåla och har betydligt längre livslängd än de tidigare ljuskällorna.

Arbetena beräknas pågå hela året.

Bakgrund

Delar av den kommunala gatubelysningen behöver renoveras och förnyas. På sina håll är anläggningen föråldrad med kabelfel, rostiga stolpar, trasiga betongfundament och utslitna armaturer.

På sitt senaste möte beslutade samhällsutvecklingsnämnden att anslå medel för att förnya och modernisera gatubelysningen i centrala Knivsta. Nämnden har vikt 10 miljoner kronor i medel för de tre etapperna i kartan nedan.

Kartan visar de tre etapperna för belysningsarbetena. Etapp 1 inkluderar området innanför vägarna Gredelbyvägen, Gredelbyleden, Forngravsvägen/Nysätersvägen och Apoteksvägen. Etapp 2 omfattar området söder om Apoteksvägen ned mot Valloxen. Etapp 3 är området kring Thunmanskolan ovanför Forsbyvägen

Arbetet sker i tre etapper under året. Alla gator och vägar inom markeringarna ska inte åtgärdas - vissa har redan ny belysning.


Sidan uppdaterades: 24 april 2024