Du är på väg till Knivsta.se - Knivsta kommuns webbplats

Kontakta oss via Kontaktcenter eller nyttja våra e-tjänster

Se kortfattad information på andra språk eller använd Google translate för att översätta webbplatsen

Om skolan

Sjögrenska gymnasiet är en liten expanderande gymnasieskola som ligger i centrala Knivsta, endast några minuter från pendeltåget. Skolan har sex olika yrkesförberedande program, alla med lärlingsutbildning och samtliga introduktionsprogram.

Alla elever har en mentor som de har täta kontakter med, både i skolan och på lärlingsplatsen. En individuell studieplan upprättas vid skolstart och revideras kontinuerligt tillsammans med mentor, handledare på arbetsplatsen och vårdnadshavare.

Klassrummen är moderna med interaktiva skrivtavlor, Activboards, och alla elever har tillgång till bärbar dator under skoldagen. Varje klass har ett hemklassrum där större delen av undervisningen sker.

Lunchen äts i närbelägna Thunmanskolans matsal och CIK finns på två minuters promenad från skolbyggnaden med idrottshall.

Alla våra yrkesprogram erbjuds som lärlingsutbildning, vilket innebär att hälften av utbildningen sker på en arbetsplats tillsammans med en eller flera handledare. Som elev blir man då väl förtrogen med branschen, vilka krav som ställs och man får även möjlighet att marknadsföra sig själv som kommande anställd redan under skoltiden. En majoritet av Sjögrenskas tidigare elever har redan en anställning när de tar studenten, mycket tack vare lärlingstiden.

Lämna kommentar

För att förbättra vårt informationsflöde tar vi gärna in kommentarer för förbättringar

Sidan uppdaterades: 4 december 2019