En skola på riktigt

För dig med praktisk intelligens

Elev på livsmedelsprogrammet
Synpunkter & klagomål

Hjälp oss att bli bättre - säg vad du tycker!

Ibland vill man klaga, ibland vill man berätta när något är bra.

Framför gärna dina synpunkter till kommunen. Vare sig du är nöjd eller missnöjd är det viktigt för oss att du berättar det. Dina synpunkter, stora som små, är viktiga i vårt utvecklingsarbete. De kan hjälpa till att ge bättre service till kommuninvånarna.

Din synpunkt eller klagomål blir offentlig handling.

Läs om hur vi tar om hand dina synpunkter eller ditt klagomål.

  1. Skriv kort ner de synpunkter, förslag eller klagomål du har:
  2. Mina kontaktuppgifter
    Lämna fälten tomma om du vill vara anonym.
  3. eller avbryt

Om vår skola

Sjögrenska gymnasiet är en liten expanderande gymnasieskola som ligger i centrala Knivsta, endast några minuter från pendeltåget. Skolan har sex olika yrkesförberedande program, alla med lärlingsutbildning och samtliga introduktionsprogram.

Alla elever har en mentor som de har täta kontakter med, både i skolan och på lärlingsplatsen. En individuell studieplan upprättas vid skolstart och revideras kontinuerligt tillsammans med mentor, handledare på arbetsplatsen och vårdnadshavare.

Klassrummen är moderna med interaktiva skrivtavlor, Activboards, och alla elever har tillgång till bärbar dator under skoldagen. Varje klass har ett hemklassrum där större delen av undervisningen sker.

Elevcaféet är öppet under flertalet längre raster, och är en central samlingspunkt för eleverna. Där kan eleverna spela spel, köpa fika och umgås med kompisar och personal.

Lunchen äts i närbelägna Thunmanskolans matsal och Hälsohuset finns två minuters promenad från skolbyggnaden med gym, sim- och idrottshall.

Alla våra yrkesprogram erbjuds som lärlingsutbildning, vilket innebär att hälften av utbildningen sker på en arbetsplats tillsammans med en eller flera handledare. Som elev blir man då väl förtrogen med branschen, vilka krav som ställs och man får även möjlighet att marknadsföra sig själv som kommande anställd redan under skoltiden. En majoritet av Sjögrenskas tidigare elever har redan en anställning när de tar studenten, mycket tack vare lärlingstiden.

 

  • Senast uppdaterad 19 jan 2017