Du är på väg till Knivsta utvecklas - kommunens webbplats för samhällsbyggande och utveckling.

Du är på väg till vår näringslivswebbplats. Här hittar du allt om näringsliv i Knivsta – från etableringsmöjligheter till företagarnätverk.

Du är på väg till kommunens karriärwebbplats Jobba i Knivsta.
Se vad vi erbjuder!

1.0

Du är på väg till Knivsta biblioteks webbplats. Du kommer att lämna webbplatsen för Knivsta kommun.

Du är på väg till webbplatsen för Hälsohuset -

kommunens sim- och träningscenter.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta Centrum för idrott och kultur (CIK). Du kommer att lämna

Knivsta kommuns webbplats.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta kulturskola.

Du är på väg till webbplatsen för Sjögrenska gymnasiet.

Kontakta oss via Kontaktcenter eller nyttja vår självservice

Välkommen till Självservice!

Välj e-tjänster eller blanketter för att utföra ditt ärende till kommunen.
Många ärenden kan du utföra via våra e-tjänster.
För andra ärenden får du ladda ned en blankett, fylla i och skicka in med vanlig post.

Här tar du del av våra tjänster på andra språk
Please find our services in other languages below

Välkommen att lyssna på Knivsta.se

Sök på webbplatsen

Barn och unga med psykisk ohälsa

Det är inget fel med att må dåligt ibland, det är vanligt att känna så - men kom ihåg att du inte är ensam och hjälp finns att få. Kommunen - Elevhälsan - samt Region Uppsalas Barn- och ungdomshälsa kan hjälpa dig som mår dåligt och har behov av att prata med någon.

Att må dåligt är vanligt

Känslor av nedstämdhet, oro, sorg och håglöshet är en naturlig del av livet. Ibland är det vissa händelser som gör att du känner dig nedstämd. Många gånger kan du vara nedstämd utan att det har hänt något speciellt. Nedstämdhet går nästan alltid över av sig själv, men det kan ta tid.

Ofta förekommer nedstämdhet, stress eller ångest tillsammans med andra svårigheter, som att du till exempel känner att du inte kan prata med dina föräldrar, att du känner dig stressad av skolarbetet eller att du blir mobbad.

Barn- och ungdomshälsan

Barn-och ungdomshälsan är en verksamhet i regi av Region Uppsala. De tar emot barn och unga som mår dåligt. Det kan till exempel handla om nedstämdhet, depression, rädsla, oro, ångest eller svårigheter att reglera känslor och beteenden. Kontakten börjar alltid med ett bedömningssamtal.

Du kan komma till barn- och ungdomshälsan via remiss från till exempel vårdcentralen eller genom att ta kontakt med den telefonrådgivning som barn- och ungdomshälsan har tillsammans med BUP, telefonnumret är 018-611 25 29.

"Snorkel" - utvecklat för att hjälpa dig som är ung och mår dåligt

På Snorkel kan du läsa om vad nedstämdhet, oro, ångest och stress är. På Snorkel kan du också få tips om vad du ska göra ifall du mår dåligt, känner dig stressad eller har dåligt självförtroende.

Snorkel är ett samarbete mellan flera kommuner, bland annat Knivsta och landstinget (barn- och ungdomspsykiatrin - BUP) i Uppsala län.

UMO

UMO är en webbplats för alla som är mellan 13 och 25 år. På UMO.se kan du få kunskap om kroppen, sex, relationer, psykisk hälsa, alkohol och droger, självkänsla och mycket annat.

UMO vill ge kunskap och möjlighet till reflektion för att unga ska kunna påverka sin situation - hemma, i relationer, i skolan eller på jobbet. Genom att känna till sina rättigheter och skyldigheter ökar möjligheten att själv bestämma hur du vill ha det. UMO har som mål att alla ska kunna känna ”UMO är en sida för mig på mina villkor”.

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du skickar in dina synpunkter – du hjälper oss i vårt arbete med att utveckla webbplatsen.

Sidan uppdaterades: 15 juli 2024