Du är på väg till Knivsta växer - kommunens webbplats för stadsbyggnad och samhällsutveckling.

1.0

Du är på väg till Knivsta biblioteks webbplats. Du kommer att lämna webbplatsen för Knivsta kommun.

Du är på väg till webbplatsen för Hälsohuset -

kommunens sim- och träningscenter.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta Centrum för idrott och kultur (CIK). Du kommer att lämna

Knivsta kommuns webbplats.

Du är på väg till Kommunala skolwebben - webbplatsen för Knivstas kommunala förskolor och skolor.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta kulturskola.

Du är på väg till webbplatsen för Sjögrenska gymnasiet.

Kontakta oss via Kontaktcenter eller nyttja våra e-tjänster

Så påverkas Sjögrenska gymnasiets verksamhet av coronapandemin just nu

Folkhälsomyndigheten har rekommenderat att landets gymnasieskolor fortsätter med fjärr- och distansundervisning blandat med närundervisning till och med 1 april. Rekommendationen gäller med vissa undantag – till exempel omfattas inte introduktionsprogram, särskilt sårbara elever och praktiska moment och examinationer som inte kan skjutas upp. Så här arbetar Sjögrenska gymnasiet under perioden.

Samtliga elever har fortsatt undervisning i skolans lokaler enligt ordinarie schema. Det sker ingen distansundervisning i nuläget av nedanstående anledningar:

Eleverna på yrkesprogram (ca 75% av skolans elever) har arbetsplatsförlagt lärande som vanligt vilket gör att yrkeseleverna endast är i skolan varannan vecka. Ca 80% av skolans elever läser på olika introduktionsprogram vilka alla går under undantagsreglerna enligt Skolverket. Detta gör att vi har luftigt i skolans lokaler och möjlighet att hålla avstånd. Vi har inte heller sett någon smittspridning relaterat till skolan. Om förutsättningarna förändras kan Sjögrenska gymnasiet snabbt ställa om till fjärr- och distansundervisning.

Tack för att du skickar in dina synpunkter – du hjälper oss i vårt arbete med att utveckla webbplatsen.

Sidan uppdaterades: 21 januari 2021