Du är på väg till Knivsta.se - Knivsta kommuns webbplats

Kontakta oss via Kontaktcenter eller nyttja våra e-tjänster

Se kortfattad information på andra språk eller använd Google translate för att översätta webbplatsen

Lärlingsråd

Eftersom en större del av utbildningen förläggs till ett företag finns det behov av att formalisera samverkan mellan skolan och arbetsliv. Därför har Sjögrenska gymnasiet ett engagerat lärlingsråd som har kunskap inom de olika yrkesområdena.

Lärlingsrådet ska:

• medverka till att utveckla samverkan mellan skola och arbetsliv,
  • bidra till ett lärande i arbetslivet med hög kvalitet,
  • vara behjälpligt i anskaffandet av platser för den arbetsplatsförlagda delen av utbildningen säkerställa att de arbetsplatser som tar emot elever har kompetenta handledare,
  • bedöma tillsammans med lärarna på skolan vilka karaktärsämnen eller delar av karaktärsämnen som kan behöva studeras i gymnasieskolan och
  • medverka vid uppföljning och utvärdering av den arbetsplatsförlagda delen av utbildningen.

Rådets sammansättning

Rådet består av skolans rektor, minst en lärarrepresentant och även en eller flera elevrepresentanter. Övriga medlemmar i rådet består av representanter från de företag som har lärlingar detta läsår och/eller kan ta emot lärlingar i framtiden. Dessutom sitter representanter med från fackliga organisationer och Knivsta Kommun.

Lämna kommentar

För att förbättra vårt informationsflöde tar vi gärna in kommentarer för förbättringar

Sidan uppdaterades: 4 december 2019