Du är på väg till Knivsta växer - kommunens webbplats för samhällsbyggande och utveckling.

Du är på väg till vår näringslivswebbplats. Här hittar du allt om näringsliv i Knivsta – från etableringsmöjligheter till företagarnätverk.

Du är på väg till kommunens karriärwebbplats Jobba i Knivsta.
Se vad vi erbjuder!

1.0

Du är på väg till Knivsta biblioteks webbplats. Du kommer att lämna webbplatsen för Knivsta kommun.

Du är på väg till webbplatsen för Hälsohuset -

kommunens sim- och träningscenter.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta Centrum för idrott och kultur (CIK). Du kommer att lämna

Knivsta kommuns webbplats.

Du är på väg till Kommunala skolwebben - webbplatsen för Knivstas kommunala förskolor och skolor.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta kulturskola.

Du är på väg till webbplatsen för Sjögrenska gymnasiet.

Du är på väg till Knivsta fyller 20 år!

Kontakta oss via Kontaktcenter eller nyttja vår självservice

Välkommen till Självservice!

Välj e-tjänster eller blanketter för att utföra ditt ärende till kommunen.
För de flesta ärenden får du ladda ned en blankett, fylla i och skicka in med vanlig post.
Vi erbjuder också e-tjänster, flera av dem inom områdena Förskola och skola respektive Bygga, bo och miljö.
Vår e-tjänsteportal fungerar i de flesta webbläsare, dock ej Internet Explorer.

Här tar du del av våra tjänster på andra språk
Please find our services in other languages below

Välkommen att lyssna på Knivsta.se

Sök på webbplatsen

02 maj 2023 kl 16:29

Stöd och omsorg

Hälsovecka för alla seniorer i Knivsta kommun 8-14 maj

Måndag den 8 maj startar Hälsoveckan för alla seniorer i Knivsta kommun. Under veckan kan du som är senior prova på fysiska pass kostnadsfritt eller till rabatterat pris. Du kan även lyssna på föreläsningar med hälsotema eller prova på meditation. Välkommen att delta på dina villkor!

Idén med en gemensam hälsovecka kom upp under ett samverkansmöte med arrangörerna SPF Seniorerna, PRO, Mötesplats Lyckträffen, Svenska kyrkan och Gredelbykyrkan. Flera av organisationerna arbetar sedan tidigare med hälsofrämjande aktiviteter för seniorer och nu ville de få fler att röra på sig.

Gerd Persson, ordförande i SPF Seniorerna, väckte tanken:

- Vårt förbund har redan en hälsovecka som äger rum över hela landet den här veckan. Vi började prata i gruppen om att vi kanske också skulle ha en hälsovecka i vår kommun. Och varför inte ha den samtidigt som SPF Seniorerna?

Gruppen har tagit fram ett program med varierat utbud för deltagarna. Förutom att lyssna på föredrag kan du som senior prova på allt från gåfotboll, qigong och linedance till boule,stavgång och fågelskådning. Även personer med nedsatt rörelseförmåga kan hitta passande träning - alla ska känna sig välkomna.

Bryta isolering

Med hjälp av hälsoveckan vill gruppen också bryta människors isolering. Veckan är en chans att komma ut och lära känna nya människor - utan att det kostar pengar. Nästan alla aktiviteter är gratis. De aktiviteter som kostar pengar har reducerat pris för seniorer denna vecka.

- Kommer man bara ut och träffar andra människor så blir det naturligt att träffas igen i andra sammanhang efter det, menar Lennart Jakobsson från Hittaut Knivsta.

Håll koll med aktivitetslistan

Gruppen har också tagit fram en aktivitetslista för veckan, som hjälper dig att hålla reda på de aktiviteter du vill delta i. Fyll i vilka aktiviteter du deltar i och lämna sedan in listan till Mötesplats Lyckträffen på Sågverkstorget 10 B när veckan är över. Bland de som lämnat in listor utses sedan vinnare till fina priser från dem som anordnar veckan.

Välkommen att delta i en vecka med hälsan i fokus, där du kan prova på ett stort utbud av aktiviteter och delta på dina villkor.

Hela programmet och en digital aktivitetslista för utskrift hittar du på knivsta.se/halsoveckan.

Du kan också hämta program och aktivitetslista på Mötesplats Lyckträffen, i PRO och SPF Seniorernas lokal, i Knivsta kommunhus samt i Knivsta bibliotek.

Hälsovecka för alla seniorer i Knivsta kommun

Tid: 8-14 maj

De flesta aktiviteterna under veckan är gratis. Till några enstaka aktiviteter är antalet platser begränsat – då behöver du anmäla dig.

Vill du ha med dig en vän som sällskap, som inte är senior, så går det bra.

Du behöver inte vara medlem i någon förening för att medverka i en aktivitet. Alla är välkomna.

Aktivitetslistan

Listan finns att hämta på Mötesplats Lyckträffen, PRO och SPF Seniorernas lokal samt i Knivsta kommunhus och bibliotek. Du kan också ladda ner den på din dator och skriva ut den på en egen skrivare via länken ovan.

Aktivitetslistan är framtagen för att du ska kunna hålla reda på dina aktiviteter under hälsoveckan. Skriv upp de aktiviteter som du deltar i. Lämna sedan in listan efter avslutad vecka till Lyckträffen på Sågverkstorget 10 B.

Under vecka 20 dras vinnarna bland de som lämnat in sina listor. Priserna är skänkta av dem som anordnar veckan och består bland annat av gymväskor med innehåll med hälsotema.

Sidan uppdaterades: 2 maj 2023