Du är på väg till Knivsta utvecklas - kommunens webbplats för samhällsbyggande och utveckling.

Du är på väg till kommunens karriärwebbplats Jobba i Knivsta.
Se vad vi erbjuder!

1.0

Du är på väg till Knivsta biblioteks webbplats. Du kommer att lämna webbplatsen för Knivsta kommun.

Du är på väg till webbplatsen för Hälsohuset -

kommunens sim- och träningscenter.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta Centrum för idrott och kultur (CIK). Du kommer att lämna

Knivsta kommuns webbplats.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta kulturskola.

Du är på väg till webbplatsen för Sjögrenska gymnasiet.

Kontakta oss via Kontaktcenter eller nyttja våra e-tjänster

Välkommen till Självservice!

Välj e-tjänster eller blanketter för att utföra ditt ärende till kommunen.
Många ärenden kan du utföra via våra e-tjänster.
För andra ärenden får du ladda ned en blankett, fylla i och skicka in med vanlig post.

Här tar du del av våra tjänster på andra språk

Please find our services in other languages below

Välkommen att lyssna på Knivsta.se

Sök på webbplatsen

Om näringslivet i Knivsta

Här kan du läsa om Knivstas fördelar och hitta statistik och information om vilka näringslivsundersökningar Knivsta följer och deltar i. Inte minst hittar du också ett företagsregister där du kan kan söka efter företag i Knivsta kommun efter både bransch och ort.

Knivsta är en plats att växa på. Läget med goda kommunikationer, pågående utbyggnation och en placering mitt i en sjudande tillväxtregion skapar gynnsamma möjligheter.

I kommunen finns idag en stor variation av företag med många olika inriktningar. I den växande småstaden Knivsta välkomnar vi nystart och etableringar av företag.

Det geografiska guldläget

Knivsta ligger mellan Stockholm, Arlanda flygplats och Uppsala, mitt i Sveriges största tillväxtregion, men ändå med en tydlig småstadsatmosfär och grönska inpå knuten. I närområdet återfinns över 25 procent av landets företag och befolkning.

Med Arlanda flygplats inom åtta minuters avstånd, Stockholms central inom 28 minuter och Uppsala centrum inom 10 minuter har Knivsta närkontakt med Sveriges största marknadsområde och vidare ut i hela landet och världen.

Järnvägsstationen ligger mitt i centrum av tätorten Knivsta. Motorvägen E4 ligger i direkt anslutning till företagsparken AR. Väg 77 från Norrtälje/Kapellskär korsar E4:an vid AR och fortsätter genom Knivsta mot E18 söder och väster ut. Det planeras också för en nordlig påfart till E4 och en tågstation i Alsike.

Tillgång till kompetens

Här hamnar ditt företag mitt i Sveriges största arbetsmarknadsregion. Knivsta har landets yngsta medelålder och är en av de kommuner som ökar snabbast i befolkning. Det geografiska läget, tryggheten och närheten till naturen gör att många väljer att flytta hit under familjebildandet.

Det finns goda möjligheter för etablering av verksamheter med behov av kvalificerad arbetskraft. Närheten till ett flertal universitet och högskolor gör att tillgången på kompetens är god. Knivstas invånare har också en av landets högsta utbildningsnivåer.

Närhet och kommunal service

Knivsta har den mindre kommunens fördel, det är enkelt att nå både tjänstemän och beslutsfattare. Vi strävar efter lättillgänglighet, god och samverkande service och att i möjligaste mån underlätta och göra våra processer så effektiva som möjligt, till exempel i samband med bygglovsansökning.

Tillsammans med företagen skapar vi goda förutsättningar och ett gott klimat som gör att Knivsta är attraktivt att verka, investera och bo i.

Välkommen hit du också – Knivsta där framtiden bor och verkar!

Tågstationen med SL pendeltåg
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du skickar in dina synpunkter – du hjälper oss i vårt arbete med att utveckla webbplatsen.

Sidan uppdaterades: 17 juni 2020