Du är på väg till vår näringslivswebbplats. Här hittar du allt om näringsliv i Knivsta – från etableringsmöjligheter till företagarnätverk.

Du är på väg till kommunens karriärwebbplats Jobba i Knivsta.
Se vad vi erbjuder!

1.0

Du är på väg till Knivsta biblioteks webbplats. Du kommer att lämna webbplatsen för Knivsta kommun.

Du är på väg till webbplatsen för Hälsohuset -

kommunens sim- och träningscenter.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta Centrum för idrott och kultur (CIK). Du kommer att lämna

Knivsta kommuns webbplats.

Du är på väg till Kommunala skolwebben - webbplatsen för Knivstas kommunala förskolor och skolor.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta kulturskola.

Du är på väg till webbplatsen för Sjögrenska gymnasiet.

Sök på webbplatsen

Människan i Knivsta

Det sjuder av kreativitet i Knivsta kommun. Här kan du ta del av utvalda projekt och händelser inom olika områden och läsa mer om vad du som invånare kan göra i vår kommun.

Framtid Knivsta – en mötesplats för knivstaaktörer
Evenemanget med festlig inramning vänder sig till Knivstas företagare och andra aktörer. Under kvällen får näringslivet möjlighet att träffas och ställa frågor till kommunens politiker och tjänstepersoner.
Världskulturfestivalen på CIK 2022
Mat, dans och teater från världens alla hörn och kulturer! En lördag i november 2022 arrangerade kommunen en världskulturfestival på Knivsta Centrum för idrott och kultur (CIK).
CIK prisas i arkitekturtävling
Arkitektbyrån Norconsult har vunnit ett arkitekturpris för CIK i Mixed-use Architecture – en kategori inom europeiska delen av International Property Awards.
Nu har Knivsta fler än 20 000 invånare
I början av augusti passerade Knivsta kommun 20 000 invånare. En liten person som föddes då är Francis Söderlund, som bor i centrala Knivsta.
Gå och cykla i Knivsta
Här hittar du information om gång- och cykelstråk, trafiksäkerhet, framtidsplaner och annat som kan vara intressant för dig som går och cyklar i Knivsta kommun.
Idrottens dag på CIK
Elever fick prova massor av aktiviteter när Idrottens dag arrangerades i ett samarbete med RF Sisu och de lokala idrottsföreningarna. Dagen avslutades med ett framträdande av artisten Pidde P.
Shared reading för studerande
Vid tre tillfällen under hösten arrangerar Biblioteket Shared Reading - en form av social högläsning i grupp. Varmt välkommen! Arrangemanget riktar sig mot studerande.
Fika med bibliotekschefen!
Vad skulle du vilja se mer av på Knivsta bibliotek? Vid fyra tillfällen under hösten bjuder bibliotekschef Carin in till ”Fika med chefen”. Då är du välkommen att komma och berätta hur du tycker att biblioteket ska utvecklas. Varmt välkommen!
Föräldrastödsprogrammet COPE tonår
Det ger mycket glädje att vara förälder. Men ibland kan man behöva stöd och ny inspiration i sin föräldraroll. Det kan du få på kursen COPE tonår som startar i oktober.
Adolfsbergshallen - kommunens nya sporthall
Den nya hallen är fullstor och samtliga idrotter kan utöva fullgod träning där. Det finns också utrymme för kafé och sju omklädningsrum, samt en läktare som beräknas rymma cirka 30 personer.
Dags att nominera till Knivsta kommuns ungdomsstipendium 2022!
Förra året fick Elleonora och Anton Knivsta kommuns ungdomsstipendium 2021. Vem får det i år?
Lyckträffen
Välkommen till Lyckträffen! Lyckträffen ligger centralt på Sågverkstorget i Knivsta och riktar sig till alla daglediga över 18 år i Knivsta, oavsett ålder och intresse. Det här är en öppen samlingsplats för dig som söker social gemenskap.
Höstprogrammet 2022 på CIK
Världskulturfestival, soppkök, julkonserter och stand-up. Det är några av programpunkterna i höstens program på Knivsta Centrum för idrott och kultur (CIK). Kom och ta del av ett gediget program! Läs mer och se evenemangskalendern här.
#KnivstaBryrSig - stöd vid samtal om psykisk ohälsa
Knivsta kommun har tagit fram en kortlek med tankeväckande frågor och meningar som kan vara ett stöd vid svåra samtal om suicid och psykisk ohälsa. Kom och ta ditt gratisexemplar i Kontaktcenter i Knivsta kommunhus!
Knivsta klättrar i Småföretagarindex
I Knivsta är förutsättningarna för att driva små företag goda. I årets Småfäretagarindex klättrar Knivsta kommun och hamnar på plats 19 bland Sveriges totalt 290 kommuner.
Knivsta kommun får nytt konstverk i kvarter Segerdal
Knivsta kommun planerar för ett konstverk i nya kvarter Segerdal. Nu bjuds konstnärer i hela Sverige in till en Open Call-utlysning för konstnärlig gestaltning.
Badplatsen där hundar är välkomna
I Margaretaviken i Valloxen får hundar följa med och bada.
Uppsökande arbete mot ungdomar
Socialtjänsten vill på ett tidigt stadium få kontakt med ungdomar som behöver stöd, för att undvika att problemen växer sig stora.
Se kartan över Knivsta - igår, idag och i framtiden!
I vår nya interaktiva karta kan du se hur Knivsta såg ut förr och jämföra med nutid. Du kan också ta en titt på hur Knivsta kan komma att se ut i framtiden.
Årets Knivstabo 2022
Eldsjälen Fredrik Åström får utmärkelsen Årets Knivstabo 2022 för att ha initierat och drivit igenom aktivitetsytan Solabacke Sunshine Court – en helt ny mötesplats för organiserad aktivitet och spontanidrott mellan CIK och Hälsohuset.
Så firades Sveriges nationaldag 2022 i Knivsta
Nya medborgare, flaggparad, körsång, prisutdelningar och nationaldagstal. De blågula festligheterna avlöste varandra när Knivsta kommun firade 6 juni.
Knivsta kommun får nytt konstverk
Knivsta kommun planerar för ett konstverk i nya kvarter Segerdal. Nu bjuds konstnärer i hela Sverige in till en Open Call-utlysning för konstnärlig gestaltning.
Klimatklivet
Klimatklivet är ett statligt investeringsstöd till lokala och regionala åtgärder som minskar de klimatpåverkande utsläppen. Föreningar, bostadsrättsföreningar och andra organisationer kan söka stödet - dock inte privatpersoner.
Fokusrådet - fördjupade samtal inom ramen för Medborgarrådet
En del av dialogen med kommunens medborgare är fördjupade samtal inom olika områden.
Kommunens och polisens medborgarlöften
Både år 2021 och 2022 har Knivsta kommun och polisen tecknat medborgarlöften. Löftena är ett sätt att tillsammans verka brottsförebyggande och trygghetsskapande för ett tryggt och trivsamt Knivsta.
Nytt kulturprogram för förskolor, familjedaghem och skolor
Nu blir det mer kultur till barn och unga i Knivsta kommun. Läs mer om nya kulturprrogrammet här.
Stadsutvecklingsstrategi 2035 - två hållbara stadsdelar i västra Knivsta och Alsike
Knivsta kommun har fått en stadsutvecklingsstrategi för de två nya stadsdelar som planeras i västra Knivsta tätort och Alsike stationssamhälle. Läs mer och ta del av strategin här.
Se utställningen om Knivsta 2035 och framtidens två hållbara stadsdelar
Besök vår utställning om Stadsutvecklingsstrategi 2035 och de två hållbara stadsdelar som planeras i Knivsta kommun.
Bli volontär!
Vill du engagera dig ideellt, skapa mening för en annan person eller grupp? Lyckträffen, kommunens öppna mötesplats för daglediga, har ett stort antal volontärer knutna till sin verksamhet. Du väljer själv vilket frivilligt socialt arbete du vill bidra med och hur mycket tid du vill ge.
Väntjänsten och Handtaget
Väntjänst och Handtaget är kostnadsfria tjänster som bygger på frivilligt arbete. Du som har en funktionsnedsättning, långvarig sjukdom eller är 65+ kan få hjälp av Väntjänsten och Handtaget. Välkommen!
Projekt Energi och klimat 2035
Inom ramen för stadsutvecklingsprogram Knivsta 2035 driver Knivsta kommun ett delprojekt inom energi och klimat. Syftet är att de två stadsdelar som planeras i västra Knivsta och Alsike ska vara hållbara och ge möjlighet för invånare och verksamma att leva ett klimatneutralt liv.
Vinnarna av Pedagogiska priset 2021
Under februari månad har utbildningsnämnden i Knivsta kommun uppmärksammat vinnarna av utmärkelsen Pedagogiska priset 2021. Tre pris har delats ut – ett inom förskolan och två inom grundskolan. Stort grattis till Shokhan Abdulrahman Majid, Marie Norrbin och Sanna Bjarnemo!
Svenska med baby - en mötesplats för alla föräldralediga
Välkommen till en öppen föräldragrupp som riktar sig till föräldrar och barn med olika bakgrund! På träffarna fikar man, byter erfarenheter, sjunger - och tränar svenska, för den som vill och behöver.
Hundträning i Knivsta kvällstid ger ökad vuxennärvaro
För att lösa behovet av ökad vuxennärvaro på vissa platser i kommunen har ett samarbete startats mellan polisen, Knivsta kommun och Knivsta brukshundsklubb.
Knivsta kommun är med i Glokala Sverige
Knivsta kommun har gått med i Glokala Sverige och därmed stärkt vårt arbete med hållbarhet. Glokala Sverige är ett nationellt projekt som handlar om att stärka kunskap och engagemang för Agenda 2030 bland politiker och tjänstepersoner i kommuner och regioner.
Kommunens tjänst för att rapportera vildsvin
Vildsvinsstammen ökar relativt snabbt i Sverige. Knivsta kommuns Park- och naturenhet arbetar med att kartlägga hur traktens vildsvin rör sig. Nu kan du via en enkel rapporteringsfunktion hjälpa till genom att tipsa oss om du ser vildsvin eller spår av dem.
Knivsta kommun har lovat åtgärder för att säkra tillgång till rent vatten
Knivsta kommun har tillsammans med ett 20-tal andra aktörer undertecknat hållbarhetslöften på vattenområdet.
Ny discgolfbana i Knivsta
Knivsta kommun anlägger en discgolfbana i området nära reningsverket. Anläggningsarbetet startar nu i december och i april 2022 är det tänkt att banan, som kommer rymma nio hål, öppnar för allmänheten.
Samhällslotsarna
Samhällslotsarna är volontärer som kan hjälpa till i kontakterna med olika delar av samhället, brev från myndigheter bland annat. Projektet är ett samarbete mellan Röda Korset och Knivsta kommun.
Jobba i Knivsta kommun
Är du nyfiken på hur det skulle vara att jobba i kommunen? Välkommen att besöka vår karriärwebb Jobba i Knivsta kommun!
Thunmanskolans unga röster
På Thunmansskolan följde man upp förra årets projekt ”Thunmansskolans ungdomar tycker” med ett projekt som kallas ”Thunmansskolans unga röster”.
Prenumerera på nyheter från Knivsta kommun
Vill du få nyheter från Knivsta kommun direkt till din inkorg? Välkommen att bli prenumerant!
"Experterna"
Kultur- och fritidskontoret i Knivsta kommun vill möta ungdomar i projektet “Experterna”. Det handlar om att komma närmare kommunens unga invånare för dialog och kreativa samarbeten och levandegöra barnkonventionen.
Eda Lägergård
Eda lägergård vid Norrsjön ägs av kommunen, som arrenderar ut den till Eda lägergårdsförening. Det är föreningen som ansvarar för drift, skötsel, underhåll och uthyrning.
Kurser för barn och unga på Kulturskolan
Nära centrum, vid Thunmanskolan, ligger Knivsta kulturskola. Här har många generationer barn lärt sig dansa, spela instrument, sjunga och skådespela.
Biblioteket - en samlingsplats för alla åldrar
Knivsta bibliotek,beläget i Kommunhuset, är Knivstas mest centrala mötesplats. Här kan du låna böcker och annan media, slå dig ned för att läsa eller studera och gå på evenemang och kurser.
Knivstaborna har tyckt till i SCBs Medborgarundersökning
I höstas deltog Knivsta kommun i statistikmyndigheten SCB:s medborgarundersökning.
Kalas för barn och unga på Måltidens dag
Måltidens dag firades med extra smarrig mat i Knivstas skolor och förskolor.
Demokratin har fyllt 100 år
År 1921 infördes allmän och lika rösträtt i Sverige. Välkommen att besöka våra demokratisidor.
Livslotsen - en guide till hjälp, råd och stöd
Alla som bor i Knivsta kommun har fått broschyren Livslotsen i sin brevlåda. Broschyren ska underlätta för att hitta rätt stöd när livet svajar.
COPE - för dig som är förälder
Ibland kan man behöva stöd och ny inspiration i sin föräldraroll. Det kan du få på COPE föräldrakurs.
Upplev Knivsta
Smultronställen, fritidsaktiviteter och naturupplevelser. På våra sidor Upplev Knivsta kan du ta del av allt det härliga som finns att uppleva och göra i vår fina kommun.
Näringsliv i Knivsta - webbplatsen för dig som företagare i kommunen
På kommunens webbplats Näringsliv i Knivsta kan du ta del av nyheter, evenemang och information för företagare.
Ängbyskogen är Knivstas nya naturreservat
Reservatet ligger nära tätorten i västra Knivsta och är det sjätte naturreservatet inom kommunens gränser.
Knivsta fritidsgård
Knivsta fritidsgård välkomnar alla ungdomar från årskurs 7 till sista året på gymnasiet.
App för knivstaungdomar
Genom appen ”Ung i Knivsta” hoppas vi som kommun komma närmare alla ungdomar. Appen är ett verktyg för oss att nå dig som ung men också som ett verktyg för dig att nå oss.
Mötesplatsen Knivsta Centrum för idrott och kultur (CIK)
I Knivsta Centrum för idrott och kultur finns plats för många aktiviteter. Välkommen till en kreativ och välkomnande mötesplats där du kan vara, verka och växa!
Medborgarrådet - för dig som vill delta och påverka
Vill du bidra till och påverka de kommunala besluten? Delta i Medborgarrådet!
Mosaik - innovation genom hackaton
Mosaik är ett kommunövergripande projekt som testar metoden "hackaton" för att få fram bra idéer inom den kommunala verksamheten. Projektet vill utveckla en innovationskultur där medarbetarna jobbar med gemensamma frågeställningar över verksamhetsgränserna.
Knivstaförslaget - öppet för alla att lägga ett förslag
Har du en idé för Knivsta? Lämna ett knivstaförslag. Du kan komma med egna förslag, rösta på andras förslag eller bara följa flödet av idéer. Förslag som får minst 100 underskrifter under 90 dagar kommer att behandlas av berörd politisk nämnd.
Bygdegårdar
I Knivsta kommun finns fem bygdegårdar. Här kan du läsa mera om deras verksamhet.
Konst på CIK
På Knivsta Centrum för idrott och kultur (CIK) finns permanent offentlig konst att bese och uppleva. Här arrangeras också konstutställningar och konstvisningar.
Cykling utan ålder
Knivsta erbjuder kommunens äldre invånare som inte kan cykla själva möjligheten att komma ut på cykelturer och känna vinden i håret. Kommunen har köpt in tre specialtillverkade trehjuliga elcyklar till sina äldreboenden.
Aktiviteter på Hälsohuset
På kommunala sim- och sporthallen Hälsohuset finns simbassäng med simskoleverksamhet, gym, gruppträningsverksamhet och sporthallar.
Stegen
Stegen vänder sig till dig har psykisk ohälsa/psykisk funktionsnedsättning, är över 18 år och bor i Knivsta kommun.
Öppna förskolan Fröhuset
Välkommen till Fröhuset! Här kan du och ditt barn komma för att leka, lära, få stöd i föräldraskapet och lära känna andra familjer i området.
Hälsoäventyret i Knivsta
I vackra miljöer på Småskolevägen i Knivsta hittar du Hälsoäventyret - en hälsopedagogisk verksamhet för skolever i årskurs 2, 4, 6, 7 och 9. Hälsoäventyret drivs av Knivsta kommun tillsammans med Region Uppsala.
Ett aktivt föreningsliv
Knivsta kommun har ett aktivt föreningsliv med föreningar inom olika områden, som idrott, friluftsliv och kultur.
Knivsta växer - kommunens webbplats för stadsutveckling och samhällsplanering
Ta del av planerna för framtidens Knivsta, aktuella byggen, planer och program.
Knivsta är partnerkommun för lärarutbildningen i Uppsala
Knivsta kommun och Uppsala universitets lärarutbildning har inlett ett fördjupat samarbete. Tre förskolor och fem grundskolor i Knivsta blir så kallade partnerskolor, med målet att höja kvaliteten på utbildningen för både barn och blivande lärare.
Lyckträffen
Lyckträffen riktar sig till alla daglediga över 18 år i Knivsta, oavsett ålder och intresse. Det här är en öppen samlingsplats för dig som söker social gemenskap.
Eda Lägergård
Eda lägergård vid Norrsjön ägs av kommunen, som arrenderar ut den till Eda lägergårdsförening. Det är föreningen som ansvarar för drift, skötsel, underhåll och uthyrning.
Människan i Knivsta

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du skickar in dina synpunkter – du hjälper oss i vårt arbete med att utveckla webbplatsen.

Sidan uppdaterades: 14 november 2022